از چین گرفته تا تایوان و دیگر کشورهای پیشرو در عرصه تولید چای، انواع مختلفی از چای پرورش و عرضه میشود. برخی از مزارع انواع مختلفی از گیاه چای را پرورش میدهند، اما هر مزرعهای در طول فصل برداشت، چای زیادی تولید میکند، با تفاوتهایی که بر اساس روز دقیق برداشت و تنظیمات جزئی در تکنیکهای تهیه کردن آن وجود دارد. وظیفه تیم آلپاچی این است که ظریفترین تفاوتهای طعم را تشخیص دهد و انتخاب خود را طوری تنظیم کند که فقط بهترینها را شامل شود. در این مقاله روش تست کیفیت چای را برای شما در 6 قدم توضیح خواهیم داد.
در هر مرحله نظارت کنید
از برگهای خشک گرفته تا چای دم شده، مشاهدات ساده میتواند شاخصهای اساسی کیفیت را نشان دهد. برگها خرد شده هستند یا کامل؟ برگهای خرد شده معمولاً طعم و همچنین تاننهای تلخ را سریعتر آزاد میکنند. آیا برگها در حین دم کردن سریع باز میشوند یا مدت زیادی طول میکشد تا باز شوند؟ زمان انبساط طولانیتر به این معنی است که برگ کاملاً کم آب شده و در طولانی مدت به خوبی ذخیره میشود.
آیا چای دم کرده شفاف است؟ چای با رنگ مایل به تیره میتواند نشان دهنده ناخالصیها یا طعمهای مصنوعی باشد که از برگ شسته شدهاند. و در آخر اینکه برگهای دم شده چه رنگی هستند؟ در حالی که پاسخ ایدهآل بین سبکهای چای متفاوت است، چایهای تازه با نرخ اکسیداسیون پایین مانند سبکهای اولانگ سبز، سفید یا کم اکسیده شده باید روشن و سبز رنگ باشند، نه کدر، زرد یا قهوهای.
آب کتری را گرم کنید، برگ ها را اضافه کنید، سپس بو کنید
در حالی که بیشتر طعمدهندهها بوییدن برگها را قبل و بعد از دم کردن آنها توصیه میکنند، ما این مرحله میانی را برای درک رایحههای پیچیده و ظریف چای سنتی ضروری میدانیم. از آنجایی که آب داغ بسیاری از ترکیبات معطر موجود در چای طبیعی را فعال میکند، برگهای خشک به ندرت نمایش دقیقی از طعم چای ارائه میدهند. و در حالی که دم کشیدن بعد از دم کردن نیز میتواند گویای آن باشد، این عطر به شدت تحت تاثیر شیوه دم کردن قرار میگیرد.
با دمای آب قابل نوشیدن دم کنید.
بسیاری از کشاورزان چای و صنعتگرانی فعال در عرصه تولید چای، چای خود را که به صورت قوی و با آب جوش دم میشود را بیشتر دوست دارند. با این حال، وقتی چای به آرامی دم میشود، تشخیص تفاوتهای ظریف در مقادیر مشابه آسانتر است. با کاهش دمای آب، از دم کشیدن از حد برگها جلوگیری میشود و از انتشار تاننهای خشک و ترکیبات طعم تلخ نیز جلوگیری میشود. برای اندازهگیری زمان خیساندن کامل، صرف نظر از چای، باید مراقب باز شدن برگها هم باشیم و زمانی که تا نیمه باز هستند یا شروع به نشان دادن رنگ روشنتری در حین هیدراته شدن مجدد میکنند، آن را مصرف کنیم.
تست کیفیت چای با دم کردن چندباره چای
یکی از قابل اطمینانترین روشهای تست کیفیت چای، مشاهده چگونگی تغییر طعم در طول دم کردنهای متعدد است. طعمی که پس از دم اولیه به طور کامل از بین می رود یا به طور مصنوعی اضافه میشود یا نشانه ای از رشد سریع و به شدت بارور شده است. از سوی دیگر، طعمی که در طی دو یا سه دمنوش بهتر میشود، نشانهای از وجود بوتههای چای سالم است که در طول یک فصل رشد آهسته، برای ایجاد ترکیبات طعم پیچیده در اعماق برگ زمان داده شده است.
دم کردن بیش از حد را امتحان کنید
هنگامی که چای را به آرامی دم میکنیم تا مطمئن شویم که همه چیزهای ظریف را انتخاب میکنیم، وقت آن فرا رسیده است که زمان دم کشیدن چای را تا حد امکان بالا ببریم. برای ما، بهترین چای، چایی است که بتوانیم در ماگ یا فلاسک بریزیم و در طول روز جرعه جرعه بنوشیم، بنابراین همیشه میخواهیم بهترین چای را امتحان کنیم. در حالی که بیشتر چایها وقتی ده دقیقه در آب جوش میخورند تلخی و تانن را آزاد می کنند، بالاترین کیفیت از هر سبکی باید شیرینی طبیعی را در پایان حفظ کند و صرف نظر از روش دم کردن، قابل نوشیدن باقی بماند.
تست کیفیت چای وقتی که سرد شد
از آنجایی که ممکن است به خاطر داغی چای حس چشایی شما به درستی کار نکند، برای تست کیفیت چای بهتر است که اجازه دهیم چای کمی خنک شود. پس از دم کردن و چشیدن چایهای متعدد، در حالی که چای باقی مانده خنک میشود، به حس چشایی خود استراحت میدهیم و دوباره میل میکنیم. دمای پایینتر میتواند طعمهای غیرمنتظرهای را نشان دهد که ممکن است در زمان داغ بودن چای مشخص نبوده باشند، که ممکن است در نمونههای باکیفیت، ظرافتهای دلپذیر یا غافلگیریهای تلخ ناخوشایند در چای با کیفیت پایین باشد. باز هم، مزه کردن در هر زمینه ای کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که حتی بازگشت به یک فنجان چای سرد فراموش شده نیز نباید تجربه ناامید کنندهای باشد.
حرف آخر
انتخاب بهترین نوع چای برای ما ایرانیها، به دلیل پراستفاده بودن این نوشیدنی در کشورمان، بسیار مهمتر از دیگر مردم جهان است. تست کیفیت چای نباید برای هر ایرانی کار سختی باشد، زیرا از کودکی با آن زندگی کردهایم. امیدواریم با استفاده از تجربیات بالا بتوانید بهترین محصولات آلپاچی را برای مصرف انتخاب کنید.