blog-fa

درجات چای سیاه (درجه بندی بین المللی )

جدول چای

درجه بندی بین المللی چای بر اساس اندازه برگ چای 

درجات چای سیاه                                                Black Tea Grades

برگها  Leaf
چای شکسته زرین نازک و پیچیده  TGFOP
چای شکسته نازک و پیچیده  TFOP
چای قلم زرین نازک و پیچیده  GFOP
چای قلم پیگیده  FOP
چای قلم  OP
چای دانه دار و گرد FP
چای دانه دار به اندازه بزرگ P
چای باروتی زرین نازک و پیچیده با اندازه متوسط TGFBOP
چای باروتی زرین نازک و پیچیده با اندازه ریز TGBOP
چای باروتی زرین با اندازه متوسط GFBOP
چای باروتی با اندازه ریز TBOP
چای باروتی زرین پیچیده ریز GBOP
چای باروتی نسبتا درشت BOP
چای باروتی دانه دارگرد با اندازه متوسط BP
چای باروتی ساچمه ای  BPS
چای ساچمه ای  PS
چای ساچمه ای  S
چای باروتی مخلوط  BM
چای باروتی نسبتا ریز BT
چای خرد شده  Fanning
چای باروتی ریز TGOF
چای باروتی پیچیده  GOP
چای باروتی زرین و پیچیده  FBOPF
چای باروتی نازک و هم اندازه  BOPF
چای باروتی دانه دار بسیار ریز پیچیده  FOF
چای باروتی دانه دار بسیار ریز پیچیده  OF
چای باروتی دانه دارریز BF-OPF
چای خرد شده بسیار ریز FF
چای باروتی خرد شده  BPF- T
چای باروتی خرد شده مخلوط DUST
خاک چای گل هم اندازه  BOPO
خاک چای دانه دار PD
خاک چای  D
خاک چای درجه 1 FD
خاک چای درجه 2 CD
خاک چای نامرغوب ( غبار ) RD

  چاي قلم به نوعي چاي گفته مي‏شود كه عمومأ از برگ هايي كه در طي عمليات مالش كاملا پيچيده شده و از توري نمره 10قابل عبور نباشد، بدست مي‏آيد.

  چاي قلم ممتاز زرين TGFOP) Tippy golden flowery orangepekoc) به نوعي چاي گفته مي‏شود كه عمومأ از برگهائي كه در طي عمليات مالش كاملا پيچيده شده و از توري نمره 10قابل عبور نباشد، بدست مي‏آيد.

  چاي قلم ممتاز FOP) Flowery orange pekoc) به نوعي از چاي قلم گفته مي‏شود كه به رنگ مشكي‏، نسبتأ پيچيده و نازك بوده و بلندتر از چاي بند 1-5-4مي‏باشد كه اين نوع چاي از برگهاي اول و دوم و ساقه مابين آنها در مراحل مالش تهيه مي‏گردد.

  چاي قلم  OP) Orange pekoc) به نوعي از چاي قلم گفته مي‏شود كه به رنگ مشكي با پيچيدگي كم و ضخيم است‏. اين نوع چاي از برگهاي دوم و سوم و ساقه ما بين آنها در مراحل پاياني مالش تهيه مي‏گردد.

  چاي شكسته به نوعي از چاي باندازه متوسط (ريزتر از قلم و درشت‏تر از باروتي‏)است كه بوسيله غربال با توريهاي نمره 10و 12استحصال مي‏شود ولي از توري نمره 14قابل عبور نيست‏.

چاي شكسته ممتاز زرين  TGFBOP) Tippy golden flowery broken orange pekoc) به نوعي از چاي شكسته گفته مي‏شود كه در مراحل اوليه مالش از غنچه و برگ اول و دوم تهيه شده است كه رنگ آن مشكي كاملا پيچيده همراه با زر است‏.

  چاي شكسته ممتاز FBOP)Flowery broken orange pekoc) به نوعي از چاي شكسته گفته مي‏شود كه از اجزاي مختلف برگهاي لطيف در مراحل چاي سازي و عمليات سرت و طبقه‏بندي تهيه شده است كه پيچيده و رنگ آن مشكي مايل به خاكستري است‏.

چاي شكسته  BOP)Broken orange pekoc) به نوعي از چاي شكسته گفته مي‏شود كه از برگهاي بنجي‏، دو برگ و تك برگ در مراحل اوليه چايسازي(عمليات مالش)و همچنين در طي عمليات سرت و طبقه‏ بندي (خرد شده توسط دستگاه اندروز)تهيه شده از مشخصه‏ هاي آن كوتاه و رنگ آن مشكي و مشكي مايل به خاكستري است‏.

چاي باروتي به نوعي از چاي خرد و ريز گفته مي‏شود كه با استفاده از غربال با توري نمره 14و 18جدا شده و از توري نمره 20قابل عبور نباشد.

چاي باروتي ممتاز زرين  TGOF)Tippy golden orange fannings) به نوعي از چاي باروتي‏، حاصله از عمليات چاي سازي در مراحل اوليه مالش كه از برگ اول و غنچه آن تهيه گفته مي‏شود كه رنگ آن مشكي دانه‏ دار همراه با تك زر مي‏باشد.

  چاي  باروتي ممتاز FBOPF)Flowery broken orange pekoe fannings) به نوعي از چاي باروتي گفته مي‏شود كه از اجزاي مختلف برگهاي لطيف و غنچه‏ دار است كه در مراحل چاي سازي و طبقه‏ بندي تهيه مي‏گردد و رنگ آن مشكي مايل به خاكستري و دانه‏ دار از مشخصه‏ هاي آن است كه با استفاده از توري نمره 12قابل جدا شدن است‏.

چاي  باروتي   BPF) Broken pekoe fannings) به نوعي از چاي باروتي گفته مي‏شود كه از اجزاي مختلف برگهاي لطيف‏، غنچه‏ دار، بنجي‏، تك برگ و دو برگ كه در مراحل چاي سازي و همچنين هنگام عمليات سرت و طبقه‏ بندي )خرد شده توسط دستگاه اندروز (تهيه مي‏گردد و مشخصه‏ هاي ظاهري آن رنگ مشكي و مشكي مايل به خاكستري است كه با توري نمره 12و 14قابل جداسازي مي‏باشد. گل باروتي PF) Pekoe fannings) چاي زير غربالي با نمره 20و رو غربالي با نمره 30×40را گل باروتي مي‏گويند.

خاكه چاي  به نوعي از چاي گفته مي‏شود كه ريزتر از ساير ارقام بوده و با استفاده از توري با سايز 30×40و در مراحل چاي سازي‏، عمليات فرآوري و طبقه‏ بندي حاصل مي‏گردد. و رنگ مشكي و مشكي مايل به خاكستري از مشخصه‏ هاي بارز اين نوع خاكه چاي مي‏باشد. خاكه چاي درجه يكPD ONE) Pekoe dust one) اين نوع خاكه چاي اكثرا از برگهاي لطيف و غنچه‏ دار در حين مراحل مختلف چاي سازي و همچنين در مراحل تفكيك تهيه مي‏گردد و رنگ مشكي از مشخصه‏ هاي بارز آن است‏.

خاكه چاي درجه دو PD TWO)Pekoe dust two ) اين نوع چاي حاصله از انجام عمليات سرت و طبقه‏ بندي (خرد شده توسط دستگاه اندروز)تهيه مي‏گردد و به رنگ مشكي و مايل به خاكستري‏، مي‏باشد. جوانه غيرفعال (بنجي‏) Banjhi به جوانه پاياني سرشاخه گياه چاي گفته مي‏شود كه به عللي از بالندگي خود باز مانده باشد. اين جوانه‏ ها بسيار باريك و لاغر و كوتاه هستند. ماشين اندروز Androz از اين ماشين براي خرد كردن چاي‏هاي درشت استفاده مي‏گردد. دور اين ماشين در هر دقيقه 120دوراست و از دو غلطك كه داراي برجستگي و فرورفتگي مي‏باشد، تشكيل يافته است‏. چاي ضمن عبور از دستگاه ميان دو غلطك قرار مي‏گيرد و در اثر فشار خرد مي‏شود كه با توجه به نوع چاي تنظيم مي‏گردد. ماشين اندروز براي چاي‏هاي ساقه‏ دار بسيار مطلوب است و رنگ ظاهري چاي را تغيير نمي‏دهد. ميزان خاكه آن نيز كم است‏. كار اندروز طوري است كه در اثر فشار وارد شده‏، چاي را خرد نمي‏نمايد ولي بر ساقه آن اثر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *